Bernheze
Landschap
zondag30aug2020

Seniorenwandeling in coronatijd

Beste natuurvrienden,

De afgelopen maanden heeft het coronavirus niet alleen ons land, maar zelfs Europa en de wereld in haar greep gehouden. Allereerst hoop ik dat een ieder in goede gezondheid verkeert.

Het is alweer bijna een half jaar geleden (11 maart jl.) dat de laatste seniorenwandeling plaatsvond. Kort daarna werden de Corona maatregelen aangekondigd. Alle activiteiten van Natuurgroep Gestel werden direct voor onbepaalde tijd opgeschort.

Nu, bijna een half jaar later, beginnen veel mensen zich weer wat vrijer te voelen, het Coronavirus raakt bij sommigen zelfs een beetje op de achtergrond. Maar als we eerlijk zijn is de situatie niet echt verbeterd. Er is nog steeds een risico op besmetting. Voor ons, de deelnemers van de Seniorenwandeling, zijn de risico’s groot nu wij bijna allemaal tot de risicogroep behoren. We zijn vaak met zo’n 70 senioren op pad en 1,5 meter afstand van elkaar bewaren in het bos is erg lastig. Het schiet het doel van het samenzijn wat ons betreft ook voorbij.

Het voorgaande heeft het ons doen besluiten om de wandelingen voor de rest van het jaar te annuleren. Ontzettend jammer maar onze gezond is ons kostbaarste bezit. We kunnen en willen daarom geen enkel risico nemen!

We moeten geduldig zijn, en wachten op het moment dat het weer verantwoord is om met z’n allen te gaan wandelen. Geniet tot die tijd op je eigen manier van onze prachtige natuur. Blijf lekker in beweging en bovenal: blijf gezond. 

Ik hoop iedereen in goede gezondheid en hopelijk na niet al te lange tijd weer op de woensdagochtend bij de seniorenwandeling te mogen verwelkomen.

Hartelijke groet,

Michel van de Langenberg