Bernheze
Landschap
zondag04nov2018

Natuurwerkdag 3 november 2018

Natuurwerkdag IVN Bernheze 3 november 2018.

 

Op een stralende zaterdagochtend heeft ook IVN Bernheze weer een start gemaakt met de natuurbeheers- en onderhoudswerkzaamheden in het kader van de nationale Natuurwerkdag. Op 3 november ’s morgens vroeg meldden zich bijna 30 vrijwilligers voor de aanleg van een nieuw natuurwandelpad in de Bleken.

opening natuurwerkdagWethouder Peter van Boekel verrichtte de opening, met een woordje van waardering voor de werkzaamheden van IVN Bernheze, een lekkere appelflap voor bij de koffie, de toezegging dat de Gemeente Bernheze de komende jaren substantieel meer geld gaat uit trekken voor natuuronderhoud, én door zelf de handen uit de mouwen te steken.

natuurwandelpadDe werkzaamheden behelsden deze keer het creëren van een wandelpad in een natuurgebiedje dat is ontstaan uit de compensatie voor de aanleg van de golfbaan in Nistelrode. Dit pad verbindt twee andere stroken natuur op terreinen van Brabant Water in Loosbroek met elkaar. Bij de aanleg houden we rekening met mogelijkheden voor wild dat daar in de buurt leeft, om te kunnen schuilen, als dat nodig is.

Na afloop is er voor iedere deelnemer een kop soep en zijn er broodjes. Ook wordt een kaartje met wildsporen uitgedeeld, handig als je in de natuur aan het wandelen bent. De geplande werkzaamheden verliepen zo vlot dat het karwei de volgende week kan worden afgerond.

Als je mee wil helpen met educatief natuuronderhoud in een gezellige en deskundige groep vrijwilligers, meld je dan aan bij IVN Bernheze: e-mailadres: werkgroepvenel@ivn-bernheze.nl.

Joost Willems

Voor een fotoreportage: Klik hier