Bernheze
Kind & Natuur
vrijdag24mei2019

Natuurtheater de Kersouwe

IVN afdeling Bernheze was aanwezig in het Natuurtheater de Kersouwe, in het kader van de viering van het 25-jarig bestaan van de gemeente Bernheze.

 

Zie het foto-album

Onze IVN afdeling had op het Theaterplein van de Kersouwe een kraam staan. Een  vijftal leden stond daar om het publiek voor te lichten over de vele activiteiten van onze vereniging. Mandje vlechtenHenk Kuijs en Mariëlle de Bont lieten er zien hoe je met wilgentenen o.a. allerlei prachtige en kleurrijke opbergmiddelen kunt maken. Die wilgentenen haalt het IVN grotendeels weer uit de griendgrond naast het fietspad naar het Kasteel, welk terrein ze daar drie jaar geleden heeft aangelegd.

Nestkastjes makenPim Willems liet er de jeugd nestkastjes in elkaar timmeren.

 

DocumentatieVerder was er natuurlijk meer dan voldoende documentatie aanwezig om te laten zien wat IVN allemaal in zijn mars heeft.

Slootjesdag

Zo organiseren we binnenkort, 15 juni, weer de jaarlijkse Slootjesdag in Vorstenbosch. Het vorig jaar was dat een groot succes.

 

Bloemenzaad uitstrooienOp een pas ingericht terrein werd met hulp van wethouder Peter van Boekel en Tineke van Schijndel van het Natuurtheater De Kersouwe, bloemenzaad gestrooid in het kader van de actie “Bernheze zoemt”. Dit om meer aandacht te schenken aan de bij, die het zwaar te verduren heeft, maar onmisbaar is voor de bestuiving van de planten, waarvan wij weer de vruchten plukken.

Zie het foto-album

Tekst en foto's : Peter Kriele