Bernheze
Cursussen
zaterdag28mei2022

Natuurgids opleiding volgen

Natuurgids Opleiding

De IVN- afdelingen Bernheze, Oss, Uden en Veghel starten gezamenlijk een cursus die opleidt tot natuurgids. Op basis van richtlijnen van het landelijk IVN wordt een tweejarige cursus opgezet met veel excursies om ervaring op te doen om in de toekomst zelf mensen rond te leiden door de natuur.

De cursus start in september 2022 en duurt bijna twee jaar. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben.

Het gezicht van de IVN- afdelingen

De natuurgids is het gezicht van IVN. Wij willen zowel volwassenen en kinderen in de eigen omgeving betrekken bij natuur, milieu en landschap. De vrijwilligers die deze activiteiten begeleiden beschikken over veel kennis van de natuur. Tijdens de opleiding worden zij daar nog flink in bijgeschaafd, maar ook het vakmanschap, om die kennis over te dragen komt aan bod. Wij willen dat deze wandelende visitekaartjes, de natuurgidsen, de deelnemers aan een natuurwandeling uitstekend kunnen vermaken en hun kennis op een aantrekkelijke en boeiende wijze kunnen overbrengen.

Natuurgids ben je daarom niet zo maar. Om de titel Natuurgids te mogen dragen dien je eerst een tweejarige opleiding te volgen. Een eigen professionele opleiding van IVN. Eén keer in de vier/vijf jaar is er een dergelijke cursus hier in de regio. Dus spreekt het je aan: grijp je kans

Opgeven kun je hier