Bernheze
IVN
donderdag23feb2017

Natuurgids, iets voor jou?

Start nieuwe opleiding tot natuurgids in september 2017

De IVN- afdelingen Bernheze, Oss, Uden en Veghel starten gezamenlijk een cursus die opleidt tot natuurgids. Op basis van richtlijnen van het landelijk IVN wordt een tweejarige cursus opgezet met veel excursies om ervaring op te doen om in de toekomst zelf mensen rond te leiden door de natuur.
De cursus start in september en duurt ongeveer anderhalf jaar. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben. Het gaat om een opleiding tot scholengids of als natuurgids.

Het gezicht van de IVN- afdelingen

De natuurgids is het gezicht van IVN. Wij willen de mensen betrekken in de eigen omgeving bij natuur, milieu en landschap van zowel volwassenen als kinderen.
De mensen die deze activiteiten begeleiden beschikken over veel kennis van de natuur. Tijdens de cursus worden zij daar nog flink in bijgeschaafd, maar ook het vakmanschap om die kennis over te dragen komt aan bod. Wij willen dat deze wandelende visitekaartjes, de natuurgidsen, de deelnemers aan een natuurwandeling uitstekend kunnen vermaken en hun kennis op een aantrekkelijke en boeiende wijze kunnen overbrengen. Natuurgids ben je daarom niet zo maar. Om de titel Natuurgids te mogen dragen dien je eerst een tweejarige opleiding te volgen. Een eigen professionele opleiding van IVN. Eén keer in de vier/vijf jaar is er een dergelijke cursus hier in de regio. Dus spreekt het je aan: grijp je kans.

Aanmelden

Voel je je aangetrokken tot de rol van natuurgids, meld je je dan aan bij:
Joost Willems (willemsjw@hotmail.com) / 06-54397753)
Van de cursisten wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 300. Het gaat om circa 30 cursusavonden en 20 excursies, verspreid over die twee jaar (sep 2017 tot eind juni 2018). Daarnaast krijgen de cursisten aan het eind van deze opleiding nog een afstudeeropdracht, deze is in groepsverband. Om de onderlinge sfeer tussen de gidsen in opleiding te bevorderen, zit er ook een weekend in het programma. Op 6 juni is er een informatieavond in de Groenhoeve in Uden, aanvang 20.00 uur. Tot 1 juli kun je je definitief laten inschrijven. In deze periode zal ook een intakegesprek worden gehouden.

Voor meer informatie over deze cursus: neem contact op met :
Joost Willems (willemsjw@hotmail.com / 06-54397753)