Bernheze
Natuur in de Buurt
maandag14sep2020

Maashorstranger ..... Iets voor jou?

Taurossen in de MaashorstIn Natuurgebied De Maashorst is al enige jaren een groep enthousiaste, vrijwillige Maashorstrangers actief. Ze houden de gezondheid van de kuddes in de gaten, controleren het raster, treden op als gastheer/vrouw in het gebied en bezorgen jaarlijks honderden bezoekers een fantastische excursie in het afgesloten leefgebied van de Wisenten.Maashorstrangers

Voor de raster en kuddecontroles hebben we een flinke groep vrijwilligers, maar vooral voor het informeren van bezoekers en het geven van excursies kunnen we nog best wat versterking gebruiken.

Kennis van het gebied en de dieren en planten die daarin leven, is daarbij van groot belang. Vandaar dat veel rangers uit de gelederen van het IVN en Vogelwacht Uden komen, daar is die kennis volop aanwezig!

Binnenkort start Stichting Natuurorganisaties De Maashorst met het opleiden van nieuwe rangers.

Als het je leuk lijkt om in de toekomst ook als Maashorstranger aan de slag te gaan, kom dan eens kennis maken op zondag 27 september, 10.00 uur in het Praathuis achter Natuurcentrum De Maashorst.

Jos van der Wijst, voorzitter van de stichting, geeft dan een presentatie over wat het rangerschap inhoudt. Aansluitend brengen we onder begeleiding van kuddebeheerder Marit Hidding (Stichting Tauros) een bezoek aan het gebied.

Voor koffie/thee wordt gezorgd, wel graag zelf een lunchpakketje meebrengen. De verwachte eindtijd is 14.00 uur.

Vanwege de beperkte ruimte is vooraf aanmelden dringend gewenst. Dit kan per mail: mignon@natuurcentrumdemaashorst.nl

Met vriendelijke groet,
Mignon van den Wittenboer
Beheerder Natuurcentrum De Maashorst