Bernheze
Vogels
zondag23jul2017

Infopaneel weidevogels onthuld in Heesch

Onthulling infopaneel weidevogels op de Bleeken in Heesch.

In het kader van agrarisch natuurbeheer zijn er infopanelen voor akker- en weidevogels ontwikkeld. Het infopaneel draagt de boodschap uit, dat boeren voor bloemrijke akkerranden kiezen. Dit bevordert de biodiversiteit. En is in het bijzonder enorm belangrijk voor akker- en weidevogels. Een stimulans voor flora en fauna. 

Onthulling Infopaneel

Onlangs werd het eerste infopaneel geplaatst en onthuld in de nieuw aangelegde akkerrand van Edwin en Mariejet van der Pas op de Bleeken onder het toeziend oog van de aanwezigen en vertegenwoordigers van de pers.

Het infopaneel

Laura van Venrooij, coördinator van Weidevogel Bescherming Bernheze, en Femke Brouwer, waren namens Weidevogelgroep Bernheze bij de onthulling aanwezig. Zij staan tijdens het weidevogelseizoen bij wijze van spreken dag en nacht paraat om er voor te zorgen, dat de kuikens van de weidevogels kunnen opgroeien en “vliegvlug” worden. Ondanks al hun inspanningen is met name het aantal kievitjongen, dat die status heeft bereikt, gering.

Na de opening door de heer Herman Wijdeven, voorzitter van Collectief ANB Oost Brabant, en de heer Gijs van den Brink (SBNL), die het belang onderstreepten van een goede samenwerking met de boeren, om te komen tot realisatie van dit project, werd het infopaneel onthuld.

Ook Edwin van der Pas benadrukte de goede samenwerking, die had geleid tot de totstandkoming.

Jochem Sloothaak legt uit

Jochem Sloothaak, regionaal coördinator soortenbescherming van het Brabants Landschap, was aanwezig en gaf staande in de akkerrand in een korte presentatie tekst en uitleg over  het belang van deze ontwikkeling.