landschap natuur

Vijfdaagse trektocht Maashorst route 3e dag

23.6 KM
Volkel
(2)

Vandaag loopt u eerst door buurtschappen bij Volkel, een stukje industrieterrein en dan langs visvijver De Kleuter. Daarna loopt u over de voormalige spoorbaan “ het Duits Lijntje”.

Vroeger stoomde over dit Duits Lijntje ‘de Blauwe Brabander’ en vervoerde o.a. koningen en tsaren. De rails van het Duits Lijntje zijn wel verdwenen, maar u kunt toch nog veel terugvinden.

Deze spoorlijn werd in de 19e eeuw aangelegd aan de rand van de Peel. Toen een ruig gebied, waar je beter niet kon komen en je snel verdwaalde. Ook nu is er nog relatief weinig bebouwing.
Na het Gastheer Bezoekerscentrum “Steltenberg” loopt de route verder door de Trentse bossen. U komt richting het hart van het natuurgebied De Maashorst langs Gastheren van het Landschap Innis Ard, café-zaal-restaurant ’t Oventje, de Heische Tip en de Natuurbegraafplaats de Maashorst.

Misschien ziet u onderweg de grote grazers van De Maashorst: taurossen, wisenten en exmoor pony’s. Of misschien hoort u het donkere geluid van de raaf. Uiteindelijk komt u in de buurt van Schaijk aan bij uw overnachtings-Gastheer Hartje Groen of B&B Maashostpoort.

Locatie

Startpunt route 3e dag: De Brabantse Hoeve, Zeelandsedijk 29, 5408 SL, Volkel
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina