Driedaagse trektocht Maashorst route 2e dag (zomerroute apr t/m okt)

17.5 KM
(11)

Na een heerlijk ontbijt loop je op de tweede dag al gauw langs Gastheer van het Landschap De Mastworp (fietsverhuurder; geen horeca). Laat je hier verrassen door een indrukwekkende vondst uit de oernatuur van De Maashorst.

Daarna wandel je door een van de meest bijzondere geologische verschijnselen van Nederland, namelijk de wijstgronden van de oeroude Peelrandbreuk. Ook Willeke van der Wijst doet hier een bijzondere ontdekking. Bij Uden kun je pauzeren bij Gastheer van het Landschap Hotel Van der Valk, die speciaal voor wandelaars van de IVN Trektocht iets hebben gemaakt voor bij de koffie. Je kunt er ook voor kiezen om 1 km verder je lunchpakketje te nuttigen bij rustplek en natuurtuin Hengstheuvel, een van de vele burgerinitiatieven in De Maashorst.

Na akkerdorp Hengstheuvel loop je door bos en soms een heideveldje richting het natuurhart van De Maashorst. Je loopt een stukje langs het begrazingsgebied van de wisent; misschien heb je geluk en zie je deze indrukwekkende oergrazers (tip: neem je verrekijker mee).

Uiteindelijk kom je aan bij camping De Heische Tip, waar je voor je ‘pod trekkershut’ kunt bijkomen van de dag.

Gastheer van het Landschap: De Heische Tip

Welkom op Camping De Heische Tip, bij Gastheer en Gastvrouw Patrick van den Berg en Mieke De Greeff. Vanaf het terras en de pod-trekkershutten, uw slaapplek voor vannacht, kijkt u uit over een klein ven. Het ven is ontstaan door zandwinning in het begin van de jaren 60 ten behoeve van de aanleg van de provinciale weg van Ravenstein naar Uden. De plas werd door de Zeelandse bevolking ook wel aangeduid als ‘Iesche gat’, naar de vroegere eigenaar Ies (=Marinus) van Dongen. Zo, en nu de schoenen uit en nagenieten van deze lange wandeldag!

Locatie

Startpunt route 2e dag: B&B Bed in Brabant, Scheiweg 6 5476 VV Vorstenbosch
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina