Driedaagse trektocht Maashorst route 2e dag (winterroute nov t/m mrt)

19.4 KM
(1)

Na een heerlijk ontbijt loop je op de tweede dag al gauw langs Gastheer van het Landschap De Mastworp (fietsverhuurder; geen horeca). Laat je hier verrassen door een indrukwekkende vondst uit de oernatuur van De Maashorst. Daarna wandel je door een van de meest bijzondere geologische verschijnselen van Nederland, namelijk de wijstgronden van de oeroude Peelrandbreuk. Ook Willeke van der Wijst doet hier een bijzondere ontdekking.

Bij Uden kun je pauzeren bij Gastheer van het Landschap Hotel Van der Valk, die speciaal voor wandelaars van de IVN Trektocht iets hebben gemaakt voor bij de koffie. Je kunt er ook voor kiezen om 1 km verder je lunchpakketje te nuttigen bij rustplek en natuurtuin Hengstheuvel, een van de vele burgerinitiatieven in De Maashorst.

Na akkerdorp Hengstheuvel loop je door bos en soms een heideveldje richting het natuurhart van De Maashorst. Je loopt een stukje langs het begrazingsgebied van de wisent; misschien heb je geluk en zie je deze indrukwekkende oergrazers (tip: neem je verrekijker mee).

Je komt ook langs natuurbegraafplaats De Maashorst. Waar je een bijzondere beleving hebt rond de begraafplaats van Willekes vader. Uiteindelijk kom je aan bij Charme camping Hartje Groen, waar je kunt bijkomen van de dag.

Gastheer van het landschap Hartje Groen

Welkom bij Boshut en Charme-camping Hartje Groen, met de enthousiaste Gastheer en Gastvrouw Joep Manders en Alice van den Broek. Je kunt in De Boshut elke dag genieten van heel veel lekkers in authentieke sfeer. Gewandeld of gefietst? Klos maar binnen met je zandschoenen. Marloes en haar team zorgen voor een heerlijk ontbijtje, lekkere lunch of een royale borrelplank met streekproducten. Robuuste koffies met kei-lekker gebak. Pure thee, tientallen frisse biertjes en mooie wijnen, ‘Joepie lekker soepie’ of ‘of je worst lust’: échte Brabantse worstenbroodjes, Super fruitige ijsjes. Jummie jummie! Bij mooi weer in de zon op het bosterras waar de (klein-)kinderen heerlijk kunnen spelen. Bibberfris? Kruip lekker rond het haardvuur.

Locatie

Startpunt route 2e dag: B&B Bed in Brabant, Scheiweg 6 5476 VV Vorstenbosch
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina