Onderzoek Nature Today Go

Er is geen ander land in de wereld waar de natuur zo gedetailleerd en frequent in beeld is gebracht dan in ons land. Vele organisaties zijn samen met honderdduizenden natuurliefhebbers dag in dag uit bezig met het monitoren en analyseren van de natuur. Voor letterlijk elke locatie is bekend welke vogels, vlinders en zoogdieren je wanneer tegen kunt komen, welke dieren en planten gezien zijn, welke bodem er onder je voeten ligt, wat het risico op tekenbeten is en ga zo maar door.

De meeste informatie is moeilijk of niet te verkrijgen.

Nature Today, het natuurinformatieplatform waar meer dan 20 natuurorganisaties, kennisinstellingen en overheden dagelijks actuele ontwikkelingen in de natuur publiceren, gaat deze rijkdom toegankelijk maken via Nature Today Go. Waarom? Omdat natuur onder zeer grote druk staat. Met Nature Today Go willen we nog veel meer mensen activeren om de natuur te steunen door ze te laten zien hoe mooi, interessant, divers en belangrijk onze directe omgeving eigenlijk is.

Altijd en overal: bekijk de rijkdom aan natuurinformatie

logo nature today Nature today Go

Zodra Nature Today Go beschikbaar is, kun je altijd eenvoudig zien welke (bijzondere en minder bijzondere) dieren en planten je tegen kunt komen, welke gezien zijn en welke de komende dagen te zien zijn. Nature Today Go zal niet alleen interessant zijn in natuurgebieden, maar ook in stad en dorp of in het agrarisch gebied. Mensen zullen verrast zijn op hoeveel plaatsen hard gewerkt wordt aan het versterken, beheren en monitoren van natuur. Ook maken we het veel makkelijker om hieraan zelf bij te dragen door middel van overzichten van natuuractiviteiten of (vrijwilligers)projecten die bij jou in de buurt uitgevoerd worden en hoe je mee kunt doen.In de demo zie je welke natuurinformatie Nature Today Go midden in Amsterdam rond half januari zou kunnen presenteren.

Klik hier voor een interactieve versie

Klik hier voor een pagina met diverse screenshots

Crowdfunding: bepaal mee, welke natuurinformatie eerst

Door een financiële bijdrage van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland kunnen we dit voorjaar een start maken met de bouw van Nature Today Go. Om gelijk vanaf de start zo veel mogelijk natuurinformatie beschikbaar te maken, vragen we publiek en organisaties om ons te helpen minimaal 25 duizend euro op te halen via onze crowdfundingactie. Iedereen die een financiële bijdrage levert mag stemmen welke informatie wordt opgenomen. De informatie met de meeste stemmen krijgt voorrang bij de ontwikkeling. Een donatie vanaf 25 euro wordt omgezet in een tegoed voor toegang tot alle informatie en iedereen die een donatie doet vanaf 50 euro krijgt later dit jaar een uitnodiging om Nature Today Go te testen. We zien er naar uit om samen met een groot aantal mensen en organisaties de rijkdom aan natuurinformatie te gebruiken om de kennis over, het genieten van en de steun voor de natuur te vergroten.

Meer informatie

Accepteer cookies

Uitleg over Nature Today Go (Bron: Nature Today)

Tekst: Arnold van Vliet, Wichertje Bron, Hidde Hofhuis en Mieke Siebers, Nature Today
Foto’s: Nature Today
Film: Nature Today