Nascholing Paddenstoelen

IVN Veghel organiseert een nascholing. Indien je deel wilt nemen aan deze nascholing dan s.v.p. aanmelden vóór 8 september.

In het najaar van 2019 wordt er voor de natuurgidsen van de IVN afdelingen van Veghel, Uden, Bernheze en Oss een verdiepingscursus paddenstoelen georganiseerd. De cursus wordt gegeven door Ton Hermans, bioloog en gespecialiseerd in paddenstoelen. De cursus bestaat uit twee binnenlessen en drie excursies. De binnenlessen zijn in het PieterBreugelHuis, Middegaal 25 in Veghel. De excursies worden gegeven in de buurt van Veghel (precieze locaties volgen nog).

In deze cursus ga je verder kennismaken met het organisme ‘paddenstoel’ en leer je veel kenmerken die gebruikt worden om de soorten op naam te brengen. Zowel aan macroscopische als microscopische eigenschappen wordt aandacht besteed. Tijdens de excursies wordt gepoogd een beeld te geven van de verscheidenheid aan soorten in de verschillende biotopen in de buurt. Veel aandacht zal er zijn voor de veldkenmerken waarop paddenstoelen van elkaar worden onderscheiden.

Om de cursus goed te kunnen volgen moet je zelf zorgen voor een spiegeltje, aantekenboekje en een loep.

Het maximaal aantal cursisten is 20. De kosten zijn €10.

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen dan kun je je opgeven

Aangeven welke dagen je ---niet---- kunt