Doe mee aan de twaalfde Landelijke Tuinvlindertelling

Op zaterdag 4 juli 2020 begint de Landelijke Tuinvlindertelling. Deze telling wordt voor de 12e keer door De Vlinderstichting georganiseerd en duurt 4 weken. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen. Tel zo vaak je wilt een kwartier lang de vlinders die je in je tuin of op je balkon ziet en geef ze door. Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gemeld. Welke vlinder wordt dat dit jaar?Vlinders in je tuinWat van de vlinders die je de komende weken in je tuin of op je balkom kunt tegenkomen (Bron: Kars Veling)

Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin of op het balkon direct doorgeven via de app Vlindermee of de website Vlindermee.

Download de vlinderkaart met bekende vlinders.

Maak je tuin vlinderklaar!

Tuinen zijn belangrijk leefgebied voor vlinders. Kijk hier om te zien wat moet je doen om vlinders naar je tuin te lokken en vlindermee in de tuinvlindertelling van 4 juli – 26 juli.

Planten voor Vlinders

Vlinders leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit. In nectar zitten suiker en kleine hoeveelheden eiwitten en vitamines. Vooral de vrouwtjes hebben dit nodig om eitjes aan te maken. Zie hier de planten