De man op de dijk

De man op de dijk

Het grenzenloze verhaal van de grauwe kiekendiefGrauwe kiekendief

Nu in herziene midprice-editie -

Een prachtig verhaal over hoe een man, Ben Koks, die bezieler is van bescherming, onderzoek en behoud van een bijzondere roofvogel: de grauwe kiekendief. Het is een verslag van opoffering, ergens in geloven, samenwerken met boeren, pionieren, vriendschappen sluiten van Groningen tot Afrika en vooral: nooit opgeven.

We kunnen veel van vogels leren


In De man op de dijk volg je de vogels, hun onderzoekers en de lokale boeren van de Groningse akkers tot aan Wit-Rusland en West-Afrika. Aanjager van het geheel is akkervogelonderzoeker Ben Koks, die laat zien dat we veel van vogels kunnen leren om de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Het verhaal laat je nadenken over de rol van natuurbescherming in boerenland, zonder dat je er moedeloos van wordt. Integendeel, gepassioneerde mensen met een missie zijn de sleutel tot succes. Het boek biedt perspectief op een boerenland waar landbouw en natuurbescherming hand in hand gaan.

Nieuwe epiloog


Deze herziene editie van De man op de dijk van Elvira Werkman is geactualiseerd en compacter geworden. Er is veel veranderd in het leven van ‘de man op de dijk’, Ben Koks, sinds het verschijnen van de 1e druk eind 2018. Zo kreeg hij vanuit zijn eigen organisatie te maken met een onverwachte dreun en ook is er in het werkveld veel veranderd. Alle reden om onder meer de epiloog volledig te herschrijven.

In de nieuwe, herschreven epiloog blikt Koks kritisch, vanuit zijn dertig jaar ervaring, onder meer naar het huidige natuurbeleid, de slappe knieën van overheden en de immer stevige landbouwlobby. Denk aan de stikstofproblemen die nog lang niet zijn opgelost en het herstel van biodiversiteit dat in de verste verte nog niet in zicht is. Maar het kán anders, er is perspectief. Het verhaal laat de lezer vooral achter met het gevoel dat het loont om onverwoestbare dromen na te jagen: nooit opgeven.

Wil je het boek kopen? Klik hier