Bernheze
Landschap
Op
zaterdag04feb201709:00

Werkdag Venel - Kasteelgriend Heeswijk

We gaan griend planten op ons nieuwe project “Kasteelgriend”.

Met de auto kun je het beste kiezen voor de parallelweg langs de N279 en dan de afslag bij de stuw. Met de fiets zie je het perceel langs het fietspad van Dijkhoff naar het kasteel.

Het werk bestaat uit de volgende onderdelen.

  • Het zo goed mogelijk egaliseren van de rabatten waar we op moeten planten.  Hiervoor is verschillend gereedschap nodig (schop, hark, rijf en schoffel )en we zullen moeten kijken wat we hebben en wat uit de privé verzameling kan komen.  We werken in zware en natte grond. Denk aan laarzen of goede werkschoenen. We doen dit werk zo goed mogelijk en houden rekening met wat binnen redelijke grenzen haalbaar is.  
  • Het uitzetten van de plantstroken. Hiervoor zal ik draad van het schapenraster en enkele stokken meebrengen. We houden ook een stuk vrij voor opslag van de oogst en een houtmijt
  • Henk zal het plantmateriaal ophalen in Schijndel.
  • Planten: Tweejarig griend aan de kant van Heeswijk en eenjarig griend aan de kant van het Kasteel. Hiervoor is een plantstok nodig. Met Henk zal ik overleggen wat hiervoor geschikt is.
    Jan Nico en Henk zullen het planten organiseren omdat zij de ervaringen van de collega’s uit Schijndel kennen.
  • John staat op het rooster voor het gereedschap. Ik zal met hem overleggen wat we uit de Groenling kunnen meenemen. Als je thuis geschikt gereedschap hebt wat in je auto of op je fiets past geef dit dan even door.
  • Martien en Peter regelen de koffie.

Algemene informatie

zaterdag 4 februari 2017 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Heeswijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image