Bernheze
Landschap
Op
zondag22mei202209:30

Wandeling Vorstenbosch (Rietbeemden)

IVN Bernheze wandelt een rondje Vorstenbosch

 

Vorstenbosch – Op zondag 22 mei kunt u meewandelen in de omgeving van Vorstenbosch. De wandeling voert u langs afwisselende landschapselementen en prachtige natuur. De tocht duurt ruim 2 uur en staat onder leiding van ervaren natuurgidsen van IVN Bernheze. We vertrekken om 9.30 uur vanaf de Riethoeve, Lendersgat 1, in Vorstenbosch.

 

We wandelen langs de Leijgraaf waar de natuur nu volop in bloei staat. Bij de peelrandbreuk krijgt u uitleg over de wijstgronden en het ontstaan van dit landschap. In het Annabosje hopen we de koekoek te horen en daarna wandelen we naar Bedaf.

 

Omgeving Vorstenbosch

De omgeving van de Riethoeve waar we starten kent een rijke historie en is een belangrijke plek voor Vorstenbosch. De kapel herinnert aan vroeger tijden en de bedevaartplek die hier ontstond. Via de Leijgraaf wandelen we naar het Annabosje, een kenmerkende plek voor deze omgeving. Hier loopt de Peelrandbreuk en zijn de wijstgronden te vinden. Dit zijn hooggelegen, drassige gebieden waar het ijzerrijke grondwater als kwel omhoog komt. Door deze variatie is er ook een grote biodiversiteit te vinden waar de gidsen u graag meer over vertellen.

Tot slot wandelen we langs de stuifduinen van Bedaf die ontstaan zijn ontginning van de heide.

 

De wandeling is toegankelijk voor validen, het terrein is niet geschikt voor rolstoelen/buggy’s. Het is raadzaam om goed schoeisel aan te trekken, na een regenperiode zijn sommige stukken van deze wandeling erg nat. Honden mogen helaas niet mee. U hoeft zich niet aan te melden. De wandeling is gratis en een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, na afloop wordt op prijs gesteld.

Algemene informatie

zondag 22 mei 2022 - 09:30 tot 12:00
Locatie: 
De Riethoeve
Lendersgat 1
5476 VP VORSTENBOSCH
Nederland
Google Maps image