Bernheze
Landschap
Op
woensdag15mei201913:30

Seniorenwandeling door de natuur van De Stelt in Oss

Genieten van de lente

Op woensdag 15 mei 2019 organiseert IVN Oss een lentewandeling door De Stelt in Oss. Onderweg vertellen natuurgidsen over de historie van dit gebied en over hoe de natuur zich ontwikkelt in de lentemaanden. De tocht wordt halverwege onderbroken voor een kop koffie op Landerij van Tosse. Daarna gaan we verder.

De deelnemers die het te lang vinden worden kunnen er voor kiezen om de wandeling hier af te breken. U kunt er zelfs voor kiezen, in overleg met de gidsen, om het nog wat langer te maken. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

De wandeltocht begint om 13.30 u. uur en vertrekt vanaf de hoek Amelsestraat/Koningsweg in Oss. De activiteit duurt uiterlijk 2½ uur en de lengte is hooguit 5 km. Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van de wandeling wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

De Stelt

De groene zone direct ten zuiden van Oss vormt een ecologische verbinding tussen Herperduin, Geffense Bosjes en het buitengebied tussen Oss en Geffen. Dieren en planten kunnen zich hierlangs verplaatsen en verspreiden en zorgen voor een natuurlijke uitwisseling.

De wandeling loopt door een prachtig, nog redelijk origineel gebied met vele zandwegen. Het nodigt echt uit om hier met IVN Oss een tocht te maken. Zeker nu in het voorjaar alles mooi in blad komt en in bloei staat.

 

Algemene informatie

woensdag 15 mei 2019 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Amelsestraat/Koningsweg
OSS
Nederland
Extra Informatie: 

Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken

Google Maps image