Bernheze
Paddenstoelen
Op
zondag07okt201810:00

Paddenstoelenwandeling

Paddenstoelenwandeling

 

Zondag 7 oktober organiseert IVN Oss:

Paddenstoelenwandeling

 

Zondag 7 oktober aanstaande organiseert IVN Oss een paddenstoelenwandeling.
De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het Willibrordusputje aan de Willibrordusweg in Oss. De lengte van de tocht is ongeveer 4  km en het duurt ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Trek stevige waterbestendige wandelschoenen aan, want om paddenstoelen goed te bekijken moet je soms van het pad af. U wordt ook zelf aan het werk gezet. Met behulp van zoekkaarten gaat u zelf op zoek naar de juiste naam van paddenstoelen, die we tegenkomen.

 

Paddenstoelen
Na een zonrijke zomer is dan toch de herfst aangebroken. Kouder en natter weer. De tijd van vallende bladeren en paddenstoelen. Wat zijn dat eigenlijk, paddenstoelen? Paddenstoelen of zwammen behoren tot het schimmelrijk. Het zijn de vruchtlichamen van een, meestal voor het blote oog onzichtbare zwamvlok (mycelium) die zich in de grond bevindt of in hout, afgevallen blad, mest, dode insecten en veren. Paddenstoelen zijn dus geen planten of dieren, maar vormen een heel eigen groep (rijk) in het systeem van de levende organismen. In Nederland kennen we wel meer dan 5.000 soorten paddenstoelen.

 

 

 

Voor agenda’s of verkorte weergave :

Paddenstoelenwandeling

Organisatie: IVN Oss

Zondag 7 oktober 2018; aanvang: 10.00 uur

Thema: Natuur, landschap en paddenstoelen
Lengte circa 4 km; duur: ± 2 uur.

Vertrekplaats: parkeerplaats bij het Willibrordusputje, Willibrordusweg in Oss Kosten: geen; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor vragen of inlichtingen: frankvandorst@home.nl.

 

Algemene informatie

zondag 7 oktober 2018 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Willibrordusputje
Willibrordusweg 81
5342 LG Oss
Nederland
Google Maps image