Bernheze
Paddenstoelen
Op
zaterdag13okt201809:00

Paddenstoelenexcursie

in Zegenwerp

“Paddenstoelenexcursie in Zegenwerp”

 

Op zaterdag 13 oktober gaan weer met natuurgids en paddenstoelenspecialist Cor Kievit op pad, deze keer door landgoed Zegenwerp. Landgoed Zegenwerp ca 70 ha, ligt direct ten zuiden van Sint-Michielsgestel, tussen de Gestelseweg en de Dommel.

Grote Oranje BekerzwamZegenwerp is aangelegd op de plaats van een oude Frankische nederzetting, op de overgang van een dekzandrug naar het Dommeldal. Bij de aanleg in Engelse Landschapsstijl (1850) zijn de natuurlijke hoogteverschillen geaccentueerd. Door de overgang van hoog, droog en voedselarm gebied naar laag, nat en voedselrijk gebied kent het landgoed een grote diversiteit aan dieren en vooral planten.

paddenstoel met kindVan eerdere bezoeken weten we dat landgoed Zegenwerp een bijzonder oord voor mycologen is! Daarom zal Cor ons dit keer vooral attenderen op de wondere wereld van de paddenstoel (spiegeltje mee)

paddenstoel mannetjesWe vertrekken om 0.900 uur te voet vanaf Gemeenschapshuis ‘De Huif’ te Sint-Michielsgestel. Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel: 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

 

Algemene informatie

zaterdag 13 oktober 2018 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Gemeenschapshuis ‘De Huif’
Hortensiatraat 2
5271 GT Sint-Michielsgestel
Nederland
Google Maps image