Bernheze
Paddenstoelen
Op
woensdag16sep202020:00

Paddenstoelen in het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen

Lezing

Lezing “Paddenstoelen in het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen”

Grote oranje bekerzwamGrote oranje bekerzwam

Op woensdag 16 september 2020 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over paddenstoelen in onze omgeving. De lezing wordt gegeven door de heer Ad Smits, natuurgids IVN Oisterwijk en gids van het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen. Naast het tonen van vele mooie foto’s vertelt hij u allerlei wetenswaardigheden over deze bijzondere vruchten uit het schimmelrijk. GoudvliesbundelzwamGoudvliesbundelzwam

Al eeuwenlang worden de meest mystieke verhalen verteld over paddenstoelen en men heeft lang gedacht dat de duivel, elfjes, kabouters of heksen hier een grote rol in speelden. Vandaar de velen namen die hieraan relateren zoals heksenboleet, heksenboter, elfenbankje en satansboleet etc. Verwonder u over de soortenrijkdom, kleurenpracht en vormgeving van deze vruchtlichamen.

VliegenzwamVliegenzwam
Wist u dat paddenstoelen van groot economisch belang zijn voor zowel de voedsel- als de geneesmiddelenindustrie? Mensen, dieren, bomen en planten kunnen niet leven zonder schimmels.
In het Nationale Park de Loonse en Drunense Duinen komen veel soorten voor met name in de Brand. Een gedeelte van de Brand staat op de lijst van 50 beste hotspots voor paddenstoelen in Nederland.
Een interessante lezing die u een inkijk geeft in het duistere schimmelrijk.

Geschubde InktzwamGeschubde Inktzwam

In verband met de huidige corona problemen zal de zaal worden ingericht conform de RIVM-voorschriften en zal er ook desinfecterende vloeistof aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht niet te komen in geval van hoesten, keelpijn of verkoudheid bij u zelf of bij een uw huisgenoten.

Als u de presentatie wilt bijwonen, vragen we om u aan te melden via onderstaand e-mailadres.

 

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

 

Algemene informatie

woensdag 16 september 2020 - 20:00 tot 22:00
De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl
Locatie: 
gemeenschapshuis Meander
Meanderplein 1
5271GC Sint-Michielsgestel
Nederland
Google Maps image