Bernheze
Biodiversiteit
Op
zaterdag05nov202208:45

Natuurwerkdag zaterdag 5 november

IVN Bernheze kijkt uit naar je komst!

NatuurwerkdagSteek de handen uit de mouwen op nationale Natuurwerkdag in de gemeente Bernheze! Op het terrein van Brabant Water in Loosbroek gaan we opgeschoten wilgen aftoppen om er wilgen van te maken. Van het afgezaagde hout wordt ter plekke een insectenhotel gerealiseerd. Ook worden er (bessen)struiken en boompjes vrijgemaakt van ondergroei, zodat ze meer groeiruimte krijgen.

De leden van werkgroep VENEL (Vrijwillig Educatief Natuur- en Landschapsbeheer) van IVN Bernheze ontmoeten je graag. Wie weet geeft het leuke en zinvolle werk aanleiding om vaker te komen helpen!

De groep is van november tot maart elke zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur actief met wilgen knotten, nieuwe boompjes en struiken planten, poelen vrijmaken, heide ontdoen van ongewenste boompjes enz.

Tijdens de Natuurwerkdag zijn er diverse klussen die je kunt doen. Helpen wilgen knotten, een insectenhotel bouwen of snoeiwerk doen, het kan allemaal. Het is maar net wat je leuk vindt en wat je fysiek aankunt.

Je bent welkom van 8.45 uur tot 12.30 uur op zaterdag 5 november aan het Watergat te Loosbroek (51.6922965, 5.4937986), ingang door het hek aan de noordzijde.
Voor koffie met iets lekkers en een lunch met soep en broodjes wordt gezorgd. Het is verstandig om stevig en waterdicht schoeisel te dragen. Divers gereedschap is aanwezig.

Meld je hier aan

 

Algemene informatie

zaterdag 5 november 2022 - 08:45 tot 12:30
Locatie: 
Brabant Water
Watergat
Loosbroek
Nederland
Google Maps image