Bernheze
Kind & Natuur
Op
dinsdag10apr201808:15

Nationale Buitenlesdag 2018

Buiten leer je meer!

Dinsdag 10 april 2018 is de derde editie van de Nationale Buitenlesdag! In 2017 deden 1700 scholen mee. Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Meld je aan en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Je doet als school al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. 

Aanmelden Nationale Buitenlesdag 2018

Buiten leer je meer!

Met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter, zo blijkt uit onderzoek. Basisschoolleerlingen die buiten hebben gespeeld gedragen zich beter in de klas, ze zijn taakgerichter. Daarnaast presteren kinderen die tijdens het leren hun lichaam gebruiken beter in de les.

Vorig jaar toonde DUO aan dat zowel leerkrachten als leerlingen vaker buiten les willen. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor leerlingen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Verder zou maar liefst tweederde van alle leerkrachten vaker buiten les willen geven. Het grootste knelpunt hierbij blijkt het gebrek aan buitenlesmateriaal.

Om scholen en leerkrachten hierbij te helpen, werken IVN en Jantje Beton, de partners achter de Nationale Buitenlesdag, samen met leerkrachten aan een Buitenlesbundel. 

Onderzoek naar buitenlesdag

Zelf aan de slag met een Buitenlokaal

IVN en Nationale Buitenlesdag

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Ook op het schoolplein, bijvoorbeeld met Nationale Buitenlesdag. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur.

Algemene informatie

dinsdag 10 april 2018 - 08:15 tot 15:00
Contactpersoon: