Bernheze
Landschap
Op
maandag18apr202210:30

Lente op het Landgoed van Kasteel Heeswijk

IVN Bernheze en Uden wandelen bij Kasteel Heeswijk

kasteel heeswijkOp maandag 18 april wandelen IVN Bernheze en Uden over het landgoed van Kasteel Heeswijk. Het thema luidt “Lente op het landgoed”. De tocht met een lengte van 3-4 km duurt 1,5 uur en leidt door een afwisselend landschap. We vertrekken tweede paasdag om 10.30 uur vanaf de grote parkeerplaats aan de Kanaaldijk Noord tussen Aa en Zuid-Willemsvaart.

We zien het kasteel, het kasteel park, de kasteel tuin, lanen, hooilanden en beek begeleidende bossen langs de Aa. Ervaren natuurgidsen geven uitleg over natuur, landschap en cultuurhistorie. Kasteel Heeswijk en het omringende landgoed tellen samen 24 monumenten.

Wandeling Kasteel Heeswijk, aanmelden gewenst

 

Daar komen nog elementen voor, die de band tussen kasteel en landerijen benadrukken. De monumentale dubbele eiken- en beukenlanen beslaan een totale lengte van 5 km. In het ‘Dynamisch Beekdal’ van de Aa, hersteld in 2017, valt voor een vogelaar heel wat te beleven. In de oude en zwakke populieren huizen meerdere soorten bonte spechten.

Omdat we met kleine groepen willen wandelen is het aantal deelnemers beperkt. Graag aanmelden via: natuurgidsen@ivnuden.nl, vóór vrijdag 15 april. Vermeld daarbij: wandeling Kasteel Heeswijk. Deelname is gratis.

Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet mee. Meld u tijdig aan, want Vol=Vol.

Algemene informatie

maandag 18 april 2022 - 10:30 tot 12:00
Locatie: 
Kasteel Heeswijk
Kanaaaldijk Noord
Heeswijk-Dinther
Nederland
Google Maps image