Bernheze
Duurzaamheid
Op
woensdag15mei201920:00

Herenboeren, Samen duurzaam voedsel produceren

15 mei informatieavond

Uitnodiging: 15 mei 2019 informatieavond Herenboeren voor leden van IVN Oss, IVN Bernheze en Landschapsbeheer Oss

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van ongeveer 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten.


De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Maar inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij grip willen op hun eten, zo ook in Oss.

Zij willen onderzoeken of het haalbaar is om in de buurt van Oss te komen tot een Herenboerderij. Om van de kant te komen is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Hoeveel die is, welke stappen gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het u allemaal oplevert, vertellen ze u graag.

Herenboeren Oss wil graag leden van IVN Oss, IVN Bernheze en Landschapsbeheer Oss meer vertellen over de ins en outs van een Herenboerderij.

We nodigen u daarom van harte uit op woensdag 15 mei om 20:00 in het lokaal van IVN bij de kinderboerderij Elzenhoek.
Meer informatie over Herenboeren vindt u op www.Herenboeren.nl

Algemene informatie

woensdag 15 mei 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
NME-Centrum en kinderboerderij De Elzenhoek
Anna van Schuurmanstraat 602
5344 TX OSS
Nederland
Google Maps image