Bernheze
Landschap
Op
maandag12nov201820:00

Gemeentebos van Sint-Michielsgestel

Lezing

lezing Gemeentebos van Sint-Michielsgestel

Op maandag 12 november 2018 organiseert de Natuurgroep Gestel een presentatie over het Gemeentebos van Sint-Michielsgestel. De presentatie wordt gegeven door de heren Jaap van der Linden en Wopke Wijngaard van de Natuurgroep en Martijn Griek van de Bosgroep Zuid-Nederland. Gemeentebos

Veel mensen kennen het bos van een wandeling met of zonder hond of hebben in de winter geschaatst op de vennen. Het bosbeheer heeft bij sommige mensen vragen opgeroepen. Waarom zijn er rondom de vennen veel bomen gekapt? En waarom wordt de opslag van berken dan niet kort gehouden? In deze lezing gaan we in op de natuurwaarden rond de vennen. Welke planten en dieren komen ervoor en hoe gaat het daarmee na de eerste kap in 2009? Er zijn bijv. zandige stukjes met struikheide ontstaan. In het voorjaar zijn er honderden zandbijen, die er een nest maken. In korte tijd van 2010 tot 2018 is er rond de vennen een heel apart natuurgebied ontstaan.

De lezing bestaat uit twee delen. Voor de pauze gaat Jaap van der Linden in op flora en fauna met een bijdrage van Wopke Wijngaard over de zandbijen. Na de pauze zal Martijn Griek van Bosgroep Zuid-Nederland het bosbeheer toelichten. Hij zal hierbij in het bijzonder ingaan op het project Eco2eco. In dit project wordt met Europese subsidie gewerkt aan duurzaam bosbeheer waarbij de productie van kwaliteitshout en het realiseren van natuurdoelen samengaan.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom. Zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel. 06 22432941 of michel.langenberg@home.nl.

Algemene informatie

maandag 12 november 2018 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Gemeenschapshuis ‘De Huif’
Hortensiastraat 2
5271GT Sint-Michielsgestel
Nederland
Google Maps image