Bernheze
Biodiversiteit
Vanaf
woensdag03apr201919:30

Een nieuwe lente - een nieuwe Basiscursus Groen!

een basiscursus Groen

Een nieuwe lente - een nieuwe Basiscursus Groen!

De Natuurgroep Gestel gaat in het voorjaar weer een basiscursus Groen verzorgen.
Met deze cursus wil de Natuurgroep inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel en andere belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving en hen in de gelegenheid stellen die natuur beter te leren kennen.
Vijf eerdere cursussen waren snel volgeboekt.

Specialisten uit het veld nemen u mee op reis. De cursus is heel veelzijdig en informatief en biedt ruimte voor verdieping nadien. Allerlei aspecten komen aan bod. Welke bomen, struiken en planten komen in de omgeving voor? Welke vogels, insecten en zoogdieren kunnen we tegenkomen? Hoe ziet ons landschap eruit en hoe is het ontstaan? Ook de mooie landgoederen in onze woonomgeving worden bekeken.

De cursus bestaat uit 6 lesblokken.Programma groencursus

Om de week wordt op de woensdagavond een theorieavond verzorgd met op de daarop volgende zaterdagochtend een excursie. De cursus begint op woensdagavond 3 april en de laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 22 juni.
De theorieavonden worden gegeven in het buitenlokaal van Brabants Landschap op Haanwijk 4A en duren van 19.45 uur tot 21.45 uur.
De excursies worden gehouden binnen de grenzen van de gemeente Sint-Michielsgestel en duren van 09.00 uur tot 11.30 uur.
De kosten bedragen €35,- voor leden van de Natuurgroep Gestel en €50,- voor niet leden.
Om aan de cursus deel te nemen is géén specifieke voorkennis of vooropleiding natuur en milieu nodig!
Wilt u deelnemen of meer informatie ontvangen? Mail of bel naar Michel van de Langenberg, tel: 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

Algemene informatie

woensdag 3 april 2019 - 19:45 tot zaterdag 22 juni 2019 - 11:30
Locatie: 
buitenlokaal van Brabants Landschap
Haanwijk 4A
Sint Michielsgestel
Nederland
Google Maps image