Bernheze
Landschap
Op
maandag22apr201912:00

Dag van het landschap 2019

Gratis wandelexcursies bij Kasteel Heeswijk

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april, organiseren Brabants Landschap en IVN gratis wandelexcursies op 14 locaties in Brabant. De gidsen van Brabants Landschap en IVN / Altenatuur laten u op eigen wijze zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn in een anderhalf uur durende wandeling.

Gratis wandelexcursies in heel Brabant …


Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Op 14 locaties beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur wandelexcursies. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. om 12.00 uur zijn er extra wandelingen die korter zijn. 

Brabantse zandpaden


Brabant en zandpaden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. niet alleen de mens is er van afhankelijk (geweest), ook vele dieren- en plantensoorten floreren bij de aanwezigheid van de vele zandpaden en paadjes in onze natuurgebieden. De gidsen laten u zien hoe mooi het Brabantse landschap is waarin het zandpad een prominente rol speelt. Ook voor de natuurliefhebber die liever een korter, kleiner wandelingetje maakt staan de gidsen voor u klaar. Onderweg leert u alles over de biodiversiteit en de historie van het zandpad terwijl het prachtige voorjaarslandschap aan u voorbij trekt. 

Liever zelf eropuit met het gezin?


Dat kan natuurlijk ook! Download de app 'Vossenstreken' en kies zelf een gebied en thema van de route. Bijvoorbeeld de route 'Pracht en Praal' rondom Kasteel Heeswijk of 'Mauwende Marters' in de Herbertusbossen. De routes en startlocaties zijn te vinden op www.vossenstrekenapp.com 

Datum: Maandag 22 april | Tweede Paasdag
Tijden: 12.00, 13.30 en 15.00 uur
Duur: 1½ uur per wandeling
Parkeren: in het weiland aan de Gouverneursweg (2,-euro)
Startlocatie excursies: Vóór de ingang van Kasteel Heeswijk, Kasteel 4 in Heeswijk-Dinther
Deelname is gratis een aanmelden is niet nodig!

Landgoed Heeswijk


Kasteel Heeswijk en het omringende landgoed tellen samen 24 monumenten. Daar komen nog ‘chique’ elementen  bij als beschilderde luiken en sierhekwerken, die de band tussen kasteel en landerijen benadrukken. De monumentale dubbele eiken- en beukenlanen beslaan een totale lengte van 5 km. In het ‘Dynamisch Beekdal’ van de Aa, hersteld in 2017, valt voor een vogelaar heel wat te beleven. In de oude en zwakke populieren huizen drie bonte spechten: de grote, kleine en middelste. De laatste heeft volgens kenners een babyface. Komt dat zien!

Praktische informatie


Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen. 

Algemene informatie

maandag 22 april 2019 - 12:00 tot 15:00
Locatie: 
Kasteel Heeswijk
Gouverneursweg
Heeswijk
Nederland
Google Maps image