Scharrelkids, iets voor jou ?

Scharrelkids Jaarprogramma

Weet jij nog hoe het voelt om languit op je rug in het gras te liggen en naar de wolken te kijken? Om over paadjes te struinen en urenlang moddertaartjes te bakken? Met Scharrelkids laat IVN Natuureducatie (groot)ouders en (klein)kinderen ontdekken hoe de natuur is.

IVN wil zoveel mogelijk (groot)ouders en (klein)kinderen de natuur van dichtbij laten beleven – thuis en in de buurt. Diverse onderzoeken hebben de afgelopen jaren aangetoond dat de natuur een gunstige invloed heeft op de totale ontwikkeling van kinderen.

Scharrelkids roept op om op een speelse manier samen buiten te ontdekken, gewoon lekker scharrelen in de natuur. Dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook heel erg goed voor kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Je beweegt meer en ademt gezondere lucht in.

Zintuigen op scherp!

Wat doen we?

Onze activiteiten zijn afhankelijk van het seizoen en het programma van de voorgaande jaren. Je kunt hierbij denken aan slootjesscheppen, speuren naar paddenstoelen, braakballen pluizen, speuren naar diersporen, ga zo maar door. Alles wat een relatie heeft met natuur en milieu en waarvan wij denken dat we er een leuk programma voor kunnen maken is mogelijk. Beleving staat hierbij voorop!

Waar en wanneer gaan we scharrelen?

Ongeveer tien keer per jaar organiseren we een activiteit op een zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. IVN Bergeijk-Eersel heeft een eigen accommodatie in de natuurtuin ‘t Loo, De Wingerd, Terlostraat 4 in Bergeijk, waarin onze binnen activiteiten plaatsvinden. Maar er worden vooral veel buitenactiviteiten ondernomen in de directe omgeving van Bergeijk en Eersel.

Interesse?

Je kunt altijd deelnemen aan onze activiteiten door jezelf op te geven! Zie onderstaand jaarprogramma, waar je je ook kunt aanmelden.
Mochten jullie nog vragen hebben? Neem gerust even contact op met de coördinator van de werkgroep.

Berno Nieuwenhuizen
e-mail: scharrelkids.ivnbe@gmail.com
telefoon: 06-2035205

Scharrelkids Jaarprogramma