Beekdaelen-Schinnen
Natuur in de Buurt
Op
donderdag30jun202219:30

Lezing over de boringen op de Beukenberg

In opdracht van de provincie Limburg heeft de firma Haitjema een boring uitgevoerd op de Beukenberg. Het doel is een monsterput aan te leggen om het mijnwater op grote diepte te kunnen monitoren.  De werkzaamheden gingen eind oktober 2020 van start en duurden tot begin december 2020. De locatiekeuze is bepaald in samenhang met bekende breuklijnen onder het oppervlak en heeft niets te maken met de voormalige grond en grind afgraving of de voormalige stortplaats.

In overleg met Bodemzorg en IVN Beekdaelen-Schinnen is besloten om zo veel mogelijk buiten de poort van Natuurgebied de Beukenberg te blijven.

Nu bood zich een unieke kans om wel ver in de bodem te kijken en een stukje geschiedenis te onderzoeken.  De boormeesters van firma Haitjema, de projectleider, de betrokken geoloog en de provincie hadden er geen bezwaar tegen om de boring te volgen en wat kleine monsters te nemen.

Lei Nelissen van IVN Spaubeek werd uitgenodigd als deskundige.  Nu verzorgt hij deze lezing om ons mee te nemen in de resultaten van dat onderzoek.

 

Plaats: IVN Gebouw, Burgemeester Pijlsstraat 1d, Schinnen

Aanvang 19.30 uur

 

 

Algemene informatie

maandag 28 februari 2022 - 18:23