Beekdaelen-Schinnen
Overig
Op
donderdag28apr202219:30

Lezing natuur en muziek

VERKLANKING VAN DE NATUUR IN DE MUZIEK

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luistervoor-beelden.

Tijdens deze luisterlezing gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrond informatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden.

Neem goede oren mee, want notenlezen of voorkennis is niet nodig.

VERKLANKING VAN DE NATUUR IN DE MUZIEK

Slechts 15% van de klassieke muziek valt onder de noemer PROGRAMMA MUZIEK, muziek waar een verhaal of een indruk aan ten grondslag ligt. Om te ontsnappen aan de werkelijkheid zoekt de componist zijn toevlucht in dromen, religie, fantasie, sprookjes, het buitenaardse en de idealisering van de natuur. De componist probeert dus zijn gevoelens te verklanken en deze indruk op ons, als luisteraar, over te brengen. Tijdens deze muzieklezing wordt dieper ingegaan op de verklanking van de natuur en in het ene geval is het duidelijk herkenbaar en soms verdient het uitleg.

We kennen allemaal de vier jaargetijden van Vivaldi en de pastorale van Beethoven, maar ook minder bekende voorbeelden zullen de revue passeren.

En u zult merken dat de beleving veel intenser is, wanneer u het verhaal kent.

Laat u verrassen.

 

Plaats:  IVN lokaal Burg. Pijlsstraat 1d, Schinnen

Algemene informatie

vrijdag 25 februari 2022 - 13:23
Contactpersoon: