Beekdaelen-Schinnen
Natuur in de Buurt
Op
donderdag29nov201819:30

Lezing Geologie Schinnen

IVN Schinnen organiseert op donderdag 29 november een lezing over de geologische opbouw van het landschap in de omgeving van Schinnen. Hoe is dit landschap ontstaan? We hebben hier te maken met ijstijden uit het verleden en oude rivier- en beekafzettingen. De vorming van dit landschap hebben we voor een groot deel te danken aan de rivier de Maas en aan kustnabije en zeeafzettingen. Dit kunnen we allemaal waarnemen in het landschap.

Lössafzettingen in de bovenste laag zijn restanten van ijstijden. De Maas heeft zand- en grindafzettingen gebracht. In het grind komen gesteenten en fossielen voor die ons iets kunnen vertellen over de ontstaanswijze en de ontwikkeling. Het Miocenezand in het Stammenderbos is bijvoorbeeld een kustnabije afzetting. Verder bevinden zich breuken in de ondergrond. Al met al heeft het Schinnense landschap een lange geschiedenis achter zich liggen. 

De lezing wordt gegeven door Lei Nelissen in het IVN-lokaal op de Burgemeester Pijlsstraat 1d in Schinnen. Aanvang 19:30 uur.

Algemene informatie

donderdag 29 november 2018 - 19:30
Locatie: 
IVN Schinnen
Burg. Pijlsstraat 1d
6365 CG Schinnen
Nederland
Google Maps image