Beekdaelen-Schinnen
Bloemen & Planten
Op
donderdag12mrt202019:30

Lezing "Europese orchideeën, verborgen verleiders"

Klik hier om u aan te melden voor deze lezing.

Veel mensen weten niet dat in Nederland een kleine veertig soorten orchideeën voorkomen. Ze zijn niet zo groot als hun tropische soortgenoten, maar zeker even interessant. Orchideeën zijn voor hun voortplanting grotendeels afhankelijk van insecten, vooral van verschillende soorten bijen en hommels.

OrchideeJean Claessens en Jacques Kleynen zijn gespecialiseerd in de relatie orchidee-insect en schreven veel artikels en twee boeken over dit onderwerp. In deze lezing willen ze u meenemen op ontdekkingsreis door het binnenste van de orchideeënbloem om duidelijk te maken op welke manier de orchideeën de insecten weten aan te lokken. Dit fascinerende onderwerp wordt op aanstekelijke en deskundige wijze door beiden uitgelegd, waarbij veel prachtige foto’s en verhelderende video’s de lezing ondersteunen en voor een visueel spektakel zorgen. De duo-presentatie zorgt voor een afwisselende, gevarieerde presentatie die niet vlug vergeten zal worden, vooral niet door het enthousiasme waarmee alles gepresenteerd wordt.

Hun website: www.europeanorchids.com geeft een indruk wat beide auteurs deze avond zullen tonen. Ook is hun boek The flower of the European orchid – form en function die avond te koop voor de speciale prijs van € 39,50.

Wij nodigen u graag uit voor deze unieke voordracht. De lezing wordt gegeven in het IVN-lokaal op de Burg. Pijlsstraat 1D in Schinnen. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Vanwege de beperkte ruimte dient u zich aan te melden voor 5 maart. Dat kan via info@ivnschinnen.nl – vermeld naam en aantal personen – of via het aanmeldformulier.

Orchidee

Algemene informatie

donderdag 12 maart 2020 - 19:30
Locatie: 
IVN Beekdaelen-Schinnen
Burgemeester Pijlsstraat 1d
6365 CG Schinnen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image