Beekdaelen-Schinnen
Bomen & Struiken
Op
zaterdag10aug201909:30

Excursie Voedselbos

De zeven IVN-afdelingen van de Westelijke Mijnstreek bieden u een heel jaar lang een gevarieerde reeks van activiteiten met BOMEN als onderwerp: “Bomen over Bomen”.

In dat kader organiseert IVN Spau-Beek een excursie naar het Voedselbos in Beek. Mede in verband met de sterk teruglopende insectenaantallen hoort en leest men de laatste jaren een steeds luider wordende roep om vergroting van de biodiversiteit. Eén van de methodes om dat te realiseren is via de aanleg van een ‘Voedselbos’ volgens de regels van de ‘Permacultuur’. Om eens met de eigen zintuigen te ervaren wat dat inhoudt, kunt u deelnemen aan een IVN-excursie in het voedselbos (en de moestuin) van Robert en Monique Knops in Beek.

Tijdens de excursie krijgt u uitleg over de verschillende aspecten van een goed voedselbos en de onderliggende filosofie bij Permacultuur, maar kunt u vooral ook zelf ervaren welke alternatieven er voor de ‘stenentuinen’ en de mooi aangeharkte tuintjes zijn.

Wanneer: zaterdag 10 augustus tussen 9.30 en 12.30 uur 
Waar: Cijnsberg, in het verlengde van de Hoolstraat in Beek
Inschrijven: Wim Koetsier, d.w.koetsier@kpnmail.nl 
Kosten: €5,- (ter plekke, bij de ingang te voldoen), incl. consumptie

Om e.e.a. qua informatieoverdracht beheersbaar te houden, is er maximaal plaats voor 30 personen. Dus: ‘die het eerst komt, het eerst maalt’.

Algemene informatie

zaterdag 10 augustus 2019 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Voedselbos
Cijnsberg
Beek
Nederland
Google Maps image