Beekdaelen-Schinnen
Bomen & Struiken
Op
zondag21jul201910:00

Bomenwandeling in de 4 seizoenen

2. Zomer

Een van de activiteiten van het themajaar "Bomen over Bomen" is een reeks van vier excursies waarin we door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen gaan volgen. We gaan letten op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden groeit langzamerhand de kennis.

Het onthouden gaat gemakkelijker als je terug kunt kijken op foto’s. We moedigen mensen aan om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Foto’s maken is echter niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de excursies; ook zonder te fotograferen kunt u meedoen.

Het spreekt vanzelf dat u het meeste leert als u aan alle vier de excursies deelneemt maar u kunt ook één of twee keer mee gaan. Deze reeks van vier excursies wordt verzorgd door de IVN-afdeling Born - Land van Swentibold.
De data zijn: 28 april, 21 juli en 3 november 2019 en 12 januari 2020.

De tweede wandeling is zondag 21 juli van 10.00 tot 12.30 uur. De wandeling gaat door het Danikerbos. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij manege ‘Ten Eysden’, Ten Eysden 1, 6164 JL in Geleen.
Het aantal deelnemers is beperkt en momenteel is de limiet bereikt. Als er afzeggingen komen wordt dat vermeld op de website: www.ivn.nl/born-swentibold en kan worden aangemeld bij Marry Duwel via mail marry.duwel@hetnet.nl of tel: 046 - 485 30 03. Deelname is gratis en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Algemene informatie

zondag 21 juli 2019 - 10:00
Locatie: 
Manege "Ten Eijsden"
Ten Eysden 1
6164 JL Geleen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image