Beekdaelen-Schinnen
Bomen & Struiken
Op
zondag28apr201910:00

Bomenwandeling in de 4 seizoenen

1. Lente

Een van de activiteiten van het themajaar "Bomen over Bomen" is een reeks van vier excursies waarin we door de seizoenen heen de ontwikkeling van bomen gaan volgen. We gaan letten op de complete verschijningsvorm van de boom en ook op de details die bij elke boomsoort horen. Door goed te kijken en door de bijzonderheden te onthouden groeit langzamerhand de kennis.

Het onthouden gaat gemakkelijker als je terug kunt kijken op foto’s. We moedigen mensen aan om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de kenmerken die de verschillende bomen hebben. Foto’s maken is echter niet noodzakelijk om te kunnen deelnemen aan de excursies; ook zonder te fotograferen kunt u meedoen.

Het spreekt vanzelf dat u het meeste leert als u aan alle vier de excursies deelneemt maar u kunt ook één of twee keer mee gaan. Deze reeks van vier excursies wordt verzorgd door de IVN-afdeling Born - Land van Swentibold.
De data zijn: 28 april, 21 juli en 3 november 2019 en 12 januari 2020.

De eerste wandeling is zondag 28 april van 10.00 tot 12.30 uur. De wandeling gaat door het Limbrichterbos. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van  het Dierenbeschermingscentrum Limburg, Langereweg 9, 6121 SB Born.

Omdat het aantal deelnemers beperkt is dient u zich aan te melden bij Marry Duwel via mail marry.duwel@hetnet.nl of tel: 046 - 485 30 03. Deelname is gratis en op eigen risico. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 

Algemene informatie

zondag 28 april 2019 - 10:00
Locatie: 
Parkeerplaats Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image