Beekdaelen-Nuth
IVN
maandag10okt2022

Maak kennis met de Werkgroep Natuurbehoud

Het IVN Beekdaelen-Nuth zet zich dus in voor natuurbewustwording en natuurbescherming. Het meeste werk wordt uitgevoerd in zgn. Werkgroepen.

In de maand november kun je kennismaken met het werk van onze Werkgroep Natuurbehoud. Je kunt zien waaraan in de Hellebroeker Beemden gewerkt wordt. Het IVN werkt daar samen met de Buurtvereniging Hellebroek en dat zie je onder andere aan de brede aandacht voor al wat zich daar bevindt en zonder beheer zou verdwijnen. We werken samen aan het onderhoud van een orchideeënrijk grasland, maar ook aan een heringerichte hoogstamboomgaard en nog veel meer. Er wordt gemaaid, gesnoeid en gehooid. Braamstruiken en opslag van bomen worden waar nodig verwijderd. Nieuwe bomen en hagen worden gepland. Zin om een paar uurtjes mee te helpen en te bekijken wat er zo al te doen is? De mensen die er aan het werk zijn laten je dat graag zien en er is altijd wel iemand aanwezig die kan uitleggen waarom dit soort vrijwilligerswerk zo hard nodig is of waarom dit gebied zo belangrijk is om in goede staat te houden. Maar ook het buiten bezig zijn en daar samen iets moois doen voor de samenleving is belangrijk.

 Op 5 november is er een activiteit waaraan u deel kunt nemen. De activiteit start ‘s ochtends om 10.00 uur en eindigt om 13.00. Er is een pauze met koffie en vlaai.

Aanmelding vooraf is verplicht en kan via ivnnuth@gmail.com