Natuurstudiegroep Hellebroeker Beemden

De herfst is begonnen, de zomer met veel nieuw waargenomen soorten in de Hellebroeker Beemden hebben we nu achter ons gelaten.

De komende tijd gaan we vooral naar paddenstoelen kijken. Er zijn al meer dan 100 soorten gevonden, van heel klein (slijmzwammen) tot heel groot (Zwavelzwam). Het komende seizoen moeten er toch nog wel 50 nieuwe soorten bij kunnen komen. Geen verstand van paddenstoelen, maar wel geïnteresseerd? Geen probleem, gewoon meedoen, van elkaar leer je het meest.

Voor beginners die er meer werk van willen maken start 12 oktober (t/m 31 okt) een online cursus om je wegwijs te maken in de onderscheidende kenmerken voor het herkennen van paddenstoelen. In de cursus wordt ook een overzicht gegeven van groeiplaatsen die interessant zijn voor paddenstoelen en substraten waarop je paddenstoelen kan vinden. Je kunt je aanmelden op

https://www.natuurpunt.be/nieuws/nieuw-online-cursus-paddenstoelen-voor-natuurontdekkers-20230921

De kosten zijn €31,50. Lees zelf na wat daarvoor geboden wordt.

Wil je weten wat er afgelopen jaar gezien is?

Dat kan via de bioblitz, maar je kunt ook een digitaal boekje bij mij opvragen waarin de vondsten met plaatje weergegeven zijn.

Natuurlijk kijken we naar veel meer dan alleen paddenstoelen, alles wat interessant is nemen we (soms letterlijk) onder de loep.

Data van nieuwe excursies:

zondag 15 okt. 11.00

zaterdag 28 okt. 11.00

zondag 10 dec. 11.00

We vertrekken steeds vanaf de scouting, Spoorstraat 72, Nuth.

Laat even weten dat je komt, dan houd ik ook mijn telefoon in de gaten als je iets later bent.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina