Beekdaelen-Nuth
Landschap
Op
woensdag24jul201919:00

Zomeravondwandeling #3

Kuieren in Beekdaelen

Kennismaken met Nuth in vijf Beekda(e)len

Per 1 januari is de gemeente Nuth opgegaan in de nieuwe gemeente Beekdaelen. Dit is niet alleen een goed moment om de band van de inwoners van de oude gemeente Nuth met hun omgeving te versterken. Het is ook een goed moment om inwoners van de oude gemeenten Onderbanken en Schinnen, gemeenteraadsleden en de nieuwe burgemeester te laten kennismaken met Nuth.

Vandaar dat IVN Nuth de traditie van de zomeravondwandelingen weer opneemt. We gaan vijf woensdagavonden wandelen door landschappen die zijn gevormd door rivieren en beken, weer en wind, mens en dier. We lopen door beekdalen en holle wegen en worden wellicht verrast door de mooie natuur, landschapselementen, boerderijen, vergezichten en verhalen over verdwenen gebouwen. Kortom een mix van natuur, cultuur en (cultuur)historie.

Ook tijdens de derde wandeling lopen we door het dal van een beek. We lopen over een pad dat geen pad lijkt, maar toch is. We nemen bospaden en veldwegen en laten ons ondertussen verrassen door hetgeen de natuur of het landschap ons toont,  of de historie ons kan vertellen. En dat allemaal onder het oog van een gigant, die werkeloos toekijkt.


Ga je ook mee? Dan zie ik je graag woensdag 24 juli om 19.00 uur aan de zijkant van het gebouw van Soons Interieurbouw in De Steeg in Groot Haasdal, Schimmert.

Uw gids:
Frank van Puyvelde
Landschapsgids en Maasambassadeur

Algemene informatie

woensdag 24 juli 2019 - 19:00 tot 21:15
Locatie: 
De Steeg-Groot-Haasdal
6333 Schimmert
Nederland
Extra Informatie: 

Denk aan goed schoeisel en lange broek. De volgende wandelingen zijn op 7 en 21 augustus. De zomeravondwandelingen beginnen om 19.00 uur en de afstand van de verschillende routes bedraagt 6 tot 7 km. Denk aan goed schoeisel en lange broek. De volgende data: 7 augustus Parkeerplaats Slagboomsweg 6361 HA Nuth; woensdag 21 augustus Parkeerplaats bij kerk Wijnandsrade Opfergeltstraat 3 6363 BW Wijnandsrade.

Contactpersoon: 
Google Maps image