Beekdaelen-Nuth
Landschap
Op
woensdag07aug201919:00

De vierde zomeravond kuier

Kennismaken met Nuth in vijf Beekda(e)len

Per 1 januari is de gemeente Nuth opgegaan in de nieuwe gemeente Beekdaelen. Dit is niet alleen een goed moment om de band van de inwoners van de oude gemeente Nuth met hun omgeving te versterken. Het is ook een goed moment om inwoners van de oude gemeenten Onderbanken en Schinnen, gemeenteraadsleden en de nieuwe burgemeester te laten kennismaken met Nuth.

Vandaar dat IVN Nuth de traditie van de zomeravondwandelingen weer opneemt. We gaan vijf woensdagavonden wandelen door landschappen die zijn gevormd door rivieren en beken, weer en wind, mens en dier. We lopen door beekdalen en holle wegen en worden wellicht verrast door de mooie natuur, landschapselementen, boerderijen, vergezichten en verhalen over verdwenen gebouwen. Kortom een mix van natuur, cultuur en (cultuur)historie.

Tijdens de vierde wandeling lopen we weer door het dal van de Platsbeek. We wandelen lopen langs religieuze monumentjes, door holle wegen en langs en door boomgaarden. We worden herinnerd aan het verleden en staan zelfs voor een raadsel. En we laten ons verrassen tijdens een bezoek aan een verborgen stuk nieuwe natuur.  

Uw gids:
Frank van Puyvelde
Landschapsgids en Maasambassadeur

Algemene informatie

woensdag 7 augustus 2019 - 19:00 tot 21:15
Locatie: 
Parkeerplaats Slagboomsweg
Slagboomsweg Parkeerplaats
Nuth
Nederland
Extra Informatie: 

Ga je ook mee? Dan zie ik je graag woensdag 7 augustus om 19.00 uur op de parkeerplaats aan de Slagboomsweg te Nuth. Denk aan goed schoeisel en lange broek. De laatste wandeling is op 21 augustus.

Contactpersoon: 
Google Maps image