Beekdaelen-Nuth
Bomen & Struiken
Vanaf
zondag01mei202213:30

Bloesemwandeling met IVN Beekdaelen-Nuth

Naar het Savelsbos

Het is schitterend weer, maar dat heeft ook zo zijn nadelen: de fruitbomen staan al in bloei of zijn uitgebloeid. Mooi toch! Ja, maar niet als er op zondag 1 mei as. een bloesemwandeling rond het Savelsbos op de agenda staat. Ook geen probleem, maken we er een mooie voorjaarswandeling van. 

We vertrekken om 13.30 van de markt Nuth en om circa 14.00 van de parkeerplaats tegenover eetcafé Riekelt in Rijckholt.

De wandeling voert via enkele veldwegen naar het Savelsbos. We doorkruisen het bos waar het op zijn smalst is en wandelen door de velden naar St. Geertruid. Vandaar weer naar het Savelsbos en via bospaden en later veldwegen weer naar Rijckholt. Nu bloeien er nog veel boomgaarden, hopelijk dan ook nog. Maar we gaan zeker veel Daslook, Gele dovenetel, Aronskelk, Grootbloemmuur en vele andere planten zien. Op veel plaatsen groeit Look-zonder-look waar veel vlinders op af komen. Het landschap is prachtig, kortom, er zal genoeg te zien zijn voor een mooie afwisselende wandeling. 

 

vlinder
Uw gids:
Stef Keulen
Biologie docent

Algemene informatie

zondag 1 mei 2022 - 13:30 tot 16:30
Locatie: 
Markt 31
6361 CB Nuth
Nederland
Extra Informatie: 

Goed schoeisel is aan te bevelen. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers of om te lopen met kinderwagen. De lengte is 7 km en laat even weten of u meewandelt via ivnnuth@gmail.com

Contactpersoon: 
Google Maps image