Nacht van de Nacht op de Schaffelaar

Nacht van de Nacht op de Schaffelaar

Barneveld 2 oktober 2018

Op zaterdagavond 27 oktober houdt IVN Barneveld op landgoed de Schaffelaar aan de Stationsweg in Barneveld de Nacht van de Nacht. De deelnemers kunnen tijdens een tocht door het bos zelf ervaren hoe sterk de invloed van allerlei verlichting is.

Nacht van de nacht

Kom en ontdek het geheim van het donker tijdens dit evenement. Beleef het donker en ga als een nachtdier op pad. Verder is het o.a. mogelijk een kijkje te nemen in het nieuwe onderkomen van IVN Natuureducatie Barneveld, deel te nemen aan een speurtocht op het landgoed door kleine lichtjes te volgen en door een heuse telescoop naar de sterren en de maan kijken. Ook zijn weer de welbekende vogeltaarten te koop en kunnen kinderen tegen betaling zelf een ‘vogel-cup cake’ versieren. Na afloop van de speurtocht is er voor deelnemende kinderen een leuk presentje. Ook mogen ze gratis een broodje bakken boven een echt kampvuurtje. Verder is er voor iedereen gratis koffie of thee en voor de kinderen limonade.

IVN Barneveld werkt voor deze avond samen met sterrenvereniging Astra Alteria, de gemeente Barneveld, Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK) en het Geldersch Erf. De Nacht van de Nacht begint om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50; volwassenen betalen € 4,–. Autorijders dienen hun voertuig op p-plaats Vetkamp achter te laten, fietsers kunnen terecht op de p-plaats van GLK bij het landgoed.

Deel deze pagina