Natuurgidsenopleiding

Natuurgidsenopleiding 2021-2023

Het cursusteam van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid), afdeling Barneveld, is bezig om in september 2021 te herstarten met de natuurgidsenopleiding. Gidsen (-op het gebied van natuur/ ecologie en duurzaamheid) zijn nodig om kennis door te geven aan belangstellenden die meedoen met een excursie. Ook zijn gidsen nodig om de diverse werkgroepen van de IVN afdeling Barneveld te versterken.
Basiskennis is niet een vereiste, maar de liefde voor de natuur en dit willen overdragen is wel een pre.

Na afronding van de opleiding krijg je een landelijk diploma, dat door alle natuurorganisaties wordt erkend en kun je daarmee in heel Nederland “gidsen”.

Wat houdt de opleiding in?

  • Een anderhalf jaar durende cursus, waarin je veel leert over de natuur, het ontstaan van de bodem, ecologie en duurzaamheid.
  • Tweewekelijkse lesavonden met theorie en praktijk in een leslokaal van Aeres  op de dinsdagavond van 19.30- 22.00 uur.
  • Tweewekelijks een praktijkmorgen in de natuur waar veel aandacht wordt besteed aan het overdragen van de kennis, zowel individueel als in groepjes. Deze is op de zaterdag- morgen.
  • In groepjes een zelf gekozen gebied onderzoeken en er een werkstuk over schrijven.
  • Ook moet je rekening houden dat je thuis nog een aantal uren aan zelfstudie moet besteden (circa 6 uur per week).

Wat gaat de cursus kosten? 

De opleiding kost 250 euro, inclusief lesmap. 

Wat kun je als je gediplomeerd IVN gids bent?

  • Excursies leiden en kennis over natuur/-ecologie en duurzaamheid  overdragen aan diverse doelgroepen , waaronder jongeren/-ouderen (bijvoorbeeld; Alzheimer patiënten).
  • Actief meedoen in een werkgroep van IVN afdeling Barneveld naar keuze. Bijvoorbeeld de vogelwerkgroep, de plantenwerkgroep e.d.

 

Wil je meer weten over deze opleiding? 

Bel of mail met Henk van de Beek. Telnr. 06-10287923

Voor informatie en/ of aanmelden voor de cursus kun je mailen naar:
ngo@ivn-barneveld.nl

Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

 

NGO libel

 

NGO