Op zoek naar insecten en hun sporen

Overal waar mensen leven zijn insecten, maar het gaat niet goed met ze. Er is een enorme afname, dat blijkt uit diverse onderzoeken. Maar wat is een insect nu eigenlijk? En wat voor een belangrijke functie hebben ze in de natuur? We gaan op ontdekkingstocht in de wereld van de insecten en de sporen die ze achterlaten. Misschien zien we wel één van de rovers van het zandpad: de groene zandloopkever, de bijenwolf of de mierenleeuw. En hoe zie je het verschil tussen een zweefvlieg en een bij? En wat zijn die strepen in het blad? We hopen jullie vooral te laten zien hoe boeiend en wonderlijk het leven van deze kleine kriebelbeestjes is.

U wordt uitgenodigd om met deze wandeling mee te gaan.

Het verzamelpunt voor vertrek van de wandeling is om 9.30 uur vanaf Bethabara, V.d. Berglaan in Voorthuizen. De start van de wandeling is om 10.00 uur bij de parkeerplaats voorbij het Viaduct aan de Houtbeekweg in Stroe.

De gidsen zijn Grietje Stitselaar en Sylvia van den Hazel.

Voor meer informatie: telefoonnummer 06–25475040 of 06-24834774 per e-mail: gstitselaardeboer@gmail.com of tvdhazel@solcon.nl. Opgeven vooraf is niet nodig.

De wandeling is voor leden, donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook aan de andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor is een formulier bij de gids aanwezig.

Graag tot 1 juli aanstaande!

Waar
Bethabara
Van Den Berglaan 79
3781 GE Voorthuizen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De wandeling is voor leden, donateurs en kinderen tot 12 jaar gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook aan de andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor is een formulier bij de gids aanwezig.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina