Barneveld
Natuur
Op
dinsdag18jun201919:30

Wandeling door het verleden en heden: Wekeromse Zand

BARNEVELD/WEKEROM – Op dinsdagavond 18 juni kunt u deelnemen aan een wandeling onder leiding van een IVN natuurgids op en bij het Wekeromse Zand.

Het Wekeromse Zand is een rijk en afwisselend gebied. Zo is het Wekeromse Zand, met haar rijke cultuur en natuur, één van de laatste grote stuifzandgebieden in Nederland. In de ijzertijd werd het al bewoond. Dit is hier zichtbaar gemaakt door de aanleg van Celtic fields en een prehistorische boerderij. Overblijfselen uit vroegere tijden zijn: enkele grafheuvels en een waterput. Het stuifzand is steeds in beweging. Het gebied heeft ook zijn kenmerkende planten-, insecten- en vogelsoorten.

In dit gebied liggen ook enkele vennetjes, waar moeflons, reeën, vossen en dassen hun dorst kunnen lessen. Moeflons en heidekoeien worden hier ingezet voor de begrazing.

U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze cultuurhistorische wandeling. Neem indien mogelijk een verrekijker mee.

De gids is Hans van de Bovenkamp (voor informatie tel. 0342 416450). Vertrek is 18.30 uur vanaf parkeerterrein De Vetkamp (Stationsweg) Barneveld. Verzamelen 19.00 uur hoek Hoge Valksedijk/Vijfsprongweg in Lunteren. De kosten bedragen € 3,50 per persoon. Leden en donateurs van IVN Barneveld en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. We carpoolen zoveel mogelijk.

Algemene informatie

dinsdag 18 juni 2019 - 19:30