Barneveld
Vogels
Op
zaterdag01apr201705:45

Sallandse Heuvelrug

Zullen we korhoenders zien?

Op de ‘dag van de humor’ gaan we een halve dag naar de Sallandse Heuvelrug. De toestand van het korhoen, dat we daar gaan opzoeken, is echter weinig humoristisch. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug doet al jaren zijn best om de korhoenpopulatie stabiel te krijgen. Tot nog toe is dat niet gelukt. In 2016 is opnieuw besloten korhoenders bij te plaatsen, omdat de duurzame vergroting en verbetering van het leefgebied voor het korhoen nog te lang op zich laat wachten.

We gaan ons best doen om deze imposante heidebewoners te bewonderen. Niet alleen hun uiterlijk is indrukwekkend, ook het bolderen dat in het baltsseizoen te horen is.

Uiteraard genieten we ook van alle andere vogels die zich in dit gebied ophouden, zoals roodborsttapuit, boomleeuwerik en blauwe kiekendief. En vergeet niet de lucht in de gaten te houden voor een spannende doortrekker…

We vertrekken om kwart voor zes vanaf de Vetkamp en zijn rond 13.00 uur weer terug. Opgeven kan bij Marco van Reenen (mcvanreenen@gmail.com).

Algemene informatie

© André van Reenen
© André van Reenen
zaterdag 1 april 2017 - 05:45 tot 13:00
Locatie: 
Sallandse Heuvelrug Holten
Nederland
Google Maps image