Barneveld
Kind & Natuur
Op
woensdag27feb201913:30

Professor uilenbal

kindermiddag uilenballen pluizen

Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van IVN natuureducatie op woensdagmiddag 27 februari 2019. Een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 8 tot ongeveer 12 jaar.

Uilenballen pluizen vies? Nee, hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel die graag muizen eet. Dat zie je allemaal terug in zijn braakballen. Een uil braakt uit, geeft over, wat hij niet kan verteren. In een braakbal vind je botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas, microscoop en pincet. Zo leer je alles over uilen en wat ze eten. De kindermiddag duurt ongeveer twee uur.

Praktische informatie

De workshop ‘Uilenballen pluizen’ is woensdag 27 februari a.s. op het Geldersch Erf op Landgoed De Schaffelaar. We beginnen om 13.30 uur en stoppen rond 15.30 uur. Aanmelden via klompcees@upcmail.nl is noodzakelijk.

De bijdrage voor deze middag is € 5,00 per kind. Hiervoor krijg je een leuke middag en ook nog een zoekkaart en een echt pluisdiploma!

Algemene informatie

woensdag 27 februari 2019 - 13:30