Barneveld
Natuur
Op
maandag13mei201919:30

Met het IVN naar de Grebbelinie

BARNEVELD/ACHTERVELD –  Op maandagavond 13 mei organiseert natuurvereniging IVN Barneveld een excursie naar een gedeelte van de Grebbelinie in de buurt van Achterveld.

Tijdens de excursie wordt met name gekeken naar zichtbare restanten in het landschap van de activiteiten van 79 jaar geleden. Verder worden er wat historische feiten en verhalen verteld over het ontstaan van de linie en de verdere jaren. Ook wordt er aandacht besteed aan de flora en fauna op de linie. Juist omdat het redelijk rustige plekken zijn waar weinig bezoekers komen, zien we soms mooi dingen. Er is onder andere een kazemat die speciaal is ingericht voor vleermuizen en eentje wordt gebruikt om ijsvogels te spotten.

Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee.

We vertrekken om 19.30 uur vanaf parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld. Er wordt zoveel mogelijk gecarpoold in verband met de beperkte parkeergelegenheid op de locatie (vanaf De Vetkamp is het ongeveer 15 minuten rijden naar het beginpunt van de excursie). Voor het meerijden kan een vergoeding gevraagd worden. De excursie duurt ongeveer 1½ uur (rond 21.30 uur verwachten we weer terug op De Vetkamp te zijn).

De excursie is voor leden, donateurs en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook de andere excursie gratis deelnemen). Hiervoor zijn formulieren aanwezig bij de gids.

Algemene informatie

maandag 13 mei 2019 - 19:30