Barneveld
Bomen & Struiken
Op
zaterdag02nov201913:00

Landgoedwandeling Sonsbeek & Zypendaal 

BARNEVELD/ARNHEM – Op zaterdag 2 november organiseert IVN Barneveld een landgoedwandeling op Sonsbeek en Zypendaal te Arnhem. Het gaat hierbij om prachtige landgoederen, die oprijzen langs de glooiende zuidrand van het Veluwe plateau. Vanaf de hoogte ontspringen vanuit de sprengenbronnen de waterlopen, die romantisch geleid worden door de landgoederen heen. Het landgoed herbergt een unieke ijskelder, die ooit als een soort koelkast diende voor de adellijke familie, die in de mooie huizen woonde, maar die nu een natuurlijke functie vervult. Speciaal voor deze wandeling wordt de ijskelder opengesteld en mogen we die van binnen bezichtigen!

Sonsbeek en Zypendaal herbergen ook waardevolle unieke bomen. We bezoeken de mysterieuze, bijna dikste kastanjeboom van Nederland en de hellingbossen met beuken, die nu in een kleurig herfstkleed getooid staan. We ontdekken hoe er in de wereld van bomen er onderling gecommuniceerd wordt door middel van het ‘Wood Wide Web’…. Kortom: een aanrader wanneer je van de herfst wilt genieten!
De gidsen zijn: Daan Kuiper en Kees Verduijn. 

We vertrekken om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld. De terugkeer zal rond 16.30 uur zijn. 

Landgoedwandeling Sonsbeek & ZypendaalDe wandeling is voor donateurs, leden en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook de andere excursies gratis deelnemen). Hiervoor is een formulier bij de gidsen aanwezig. Voor meer informatie: bel  0342-417810.

Algemene informatie

zaterdag 2 november 2019 - 13:00