Barneveld
Landschap
Op
zaterdag26aug201713:00

Landgoedwandeling IVN

Oud en Nieuw Groevenbeek

ERMELO - Natuurvereniging IVN Barneveld houdt op zaterdag 26 augustus een wandeling op het Landgoed Oud en Nieuw Groevenbeek in Ermelo.

De tocht begint op de parkeerplaats van het Bosbad Putten gelegen tegen de bosrand van het landgoed afgegrensd door een prachtige sprengbeek waar we gedeeltelijk langs zullen lopen terwijl de bosvogels zich goed kunnen laten horen zoals de groene specht, grote en kleine bonte specht. 

We lopen over het landgoed met zijn Jugendstil villa, in Ermelo het kasteel Oud-Groevenbeek genoemd, met wijngaard en oude prachtig gerestaureerde druivenkas en watertoren, thans de woning van diverse soorten vleermuizen. Heide met grafheuvels, urnenvelden en vennen, om vervolgens weer het vogelrijke bos in te gaan richting Nieuw Groevenbeek met schaapskooi, oude (vroegere ontginnings-)boerderij, leemput en verschillende authentieke recreatiewoningen, passeren een oude handelsweg van Arnhem naar Harderwijk, waarna we in een heel stil weinig bewandeld bos komen. Goed schoeisel aanbevolen.

13.00 uur verzamelen op parkeerplaats de Vetkamp in Barneveld; 13.30 uur verzamelen op de parkeerplaats van het Bosbad, Zuiderveldweg 6, Putten. 

Kosten: 2 euro p.p.; leden, donateurs en kinderen gaan gratis mee. 

Uw gids:
Jan Ritzer

Algemene informatie

zaterdag 26 augustus 2017 - 13:00
Locatie: 
Bosbad
Zuiderveldweg 6
Putten
Nederland
Google Maps image