Barneveld
Bomen & Struiken
Op
vrijdag19jul201919:00

IVN excursie Pinetum de Dennenhorst

BARNEVELD/LUNTEREN –  Op donderdagavond 18 juli organiseert IVN Barneveld een wandeling in Pinetum de Dennenhorst in Lunteren. Het Pinetum de Dennenhorst is een bijzondere tuin met meer dan 1.000 verschillende naaldbomen. In 1934 is dit pinetum gesticht door Ir. H.L. Dinger. 

Er zijn diverse bijzondere coniferen te bewonderen, zoals een exemplaar van de redwood (de hoogste boom ter wereld), de mammoetboom, een potloodceder, een wierookceder, enkele nieuw ontdekte soorten en nog veel meer. De kegels geven vaak al informatie over de boomsoort. Ook is te zien hoe uit een heksenbezem een dwergconifeer kan ontstaan.

Een erg boeiende en interessante wandeling in een bijzondere naaldbomen bostuin!

Vertrek is om 19.00 uur vanaf parkeerterrein De Vetkamp aan de Stationsweg in Barneveld. De wandeling begint om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Lunterse Boer aan de Boslaan 87 in Lunteren. De excursie is voor leden, donateurs en kinderen gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per persoon, maar kunnen zich ook ter plekke opgeven als lid of donateur (en zo ook de andere excursie gratis deelnemen). Hiervoor zijn formulieren aanwezig bij de gids. 

De gidsen zijn Bart Brummer en Evert van den Berg. Voor meer informatie: telefoonnummer 0342-471450. 

Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Dit in verband met de aanwezigheid van schapen. 

Graag tot 18 juli aanstaande!

Algemene informatie

vrijdag 19 juli 2019 - 17:00